Terug

Youngvest

YoungVest

The Young Group bedenkt en start van uit YoungVest kansrijke en goed geleide ondernemingen met (groei) potentie. Vandaag een kans zien is vandaag anticiperen. Vaak hebben de bedrijfsmatige initiatieven affiniteit met onze vastgoedactiviteiten. We streven er naar dat al onze activiteiten elkaar op een bovenliggend niveau versterken en samen te laten groeien.

YoungVest gelooft in solide en bewezen businessmodellen waarbij een exit strategie niet tot de directe doelstellingen hoort.

Bedrijven in ons portfolio voldoen bij voorkeur aan de volgende kenmerken:

 • Realistisch model, schaalbaar en haalbaar;
 • Relatief makkelijk te starten – geen zware investeringen benodigd;
 • De bedrijven kunnen snel van uit eigen cashflow bestaan;
 • Bewezen modellen waarbij de volgende markten onze interesse wekken:

 

 1. Shared economy;
 2. Nieuwe vormen van vastgoedmakelaardij;
 3. (Winkel)ketens met vermenigvuldigingspotentie bij voorkeur gericht op (lichte) horeca en food;
 4. Hospitality & extended/short stay formules;
 5. (Flexibele) kantoorconcepten;
 6. Multimedia;

Werkwijze

Fase 1

Business opportunity’s worden in eerste instantie met ons interne management en onze adviseurs besproken en beoordeeld. In eerste instantie maken we een investeringsbegroting voor de eerste 36 maanden en bespreken we of de timing op dit moment juist is.

Fase 2

Vervolgens zoekt het management in een zo’n pril mogelijk stadium naar de juiste ervaren directeur voor de onderneming. Hiervoor is een nauwkeurig wervingstraject noodzakelijk. Zolang deze persoon nog niet aan boord is starten we niet. Onze directeurs kenmerken zich door integriteit gecombineerd met een ondernemende aard en een “handen uit de mouwen” instelling.

Fase 3

Van uit ons hoofdkwartier of in één van onze kantorenlocaties creëren we een passende werkruimte voor de onderneming. Vervolgens stopt onze rol niet maar begint pas net. Het (inmiddels uitgebreide) team krijgt de juiste ondersteuning van ons management met betrekking tot allerhande zaken. Hierbij moet worden gedacht aan:

 1. The Young Group is een actieve sparringpartner op het gebied van strategie;
 2. Het inzetten van ons netwerk en beschikbaar stellen van kapitaal;
 3. Ondersteuning op het commercieel gebied, HR, financiële administratie, legal en op operationeel gebied;

Fase 4

Op het moment dat de organisatie haar startkapitaal heeft ingelost en op eigen benen staat komt voor YoungVest de volgende fase in zicht. We gaan ons richten op expansie van het bedrijf. Dit kan door zelfstandig groter te worden of door het openen van meerdere vestigingen, fusies en/of overnames.  Dit is ook het moment waarop we kijken of we de organisatie samen met het management moeten (her)positioneren.

Portfolio

Stay @ 7

Stay at 7 is de eerste opgerichte participatie van YoungVest. Marcel van der Stelt, voorheen werkzaam bij Xcentric Hotels (EasyHotel), is  per 01.09.2019 aangesteld als directeur. Stay at 7  is een vernieuwende hotelformule gericht op short, long en extended stay aan de rand van Den Haag. The Young Group is tevens eigenaar van het vastgoed.